Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ка̀ца

 

Тълковен речник

мн. каци, ж. Голям съд, направен от стегнати с метални обръчи подредени една до друга дъски, с форма на издут цилиндър или на пресечен конус, който се използва за поставяне на кисело зеле, туршия и др. Направиха една каца кисело зеле.
същ. умал. каче, мн. качета, ср.

Българо-Английски речник

cask, (wooden) barrel
(голяма) vat; tun
слагам в КАЦА barrel

Подробна информация от Wikipedia

Каца - Каца е голям дървен съд, направен от стегнати с метални обръчи и подредени една до друга дъски с форма на издут цилиндър или на пресечен конус, който се използва за съхранение на кисело зеле, туршии и други продукти.
Кацапун - Кацапун (на сръбски: Кацапун или Kacapun) е село в Югоизточна Сърбия, Пчински окръг, община Владичин хан.
Кацаго Сан Мартино - Каца̀го Сан Мартѝно (на италиански: Cazzago, на източноломбардски: Casàc, Казач) е град и община в Северна Италия, провинция Бреша, регион Ломбардия.
Кацано ди Траминя - Каца̀но ди Трамѝня (на италиански: Cazzano di Tramigna, на венециански: Cassan de Tramea, Касан де Трамеа) е село и община в Северна Италия, провинция Верона, регион Венето.
Райна Кацарова - Професор Райна Кацарова е българска фолклористка. Тя е родена през 1901 година в София. Завършва Музикалната академия, където неин преподавател е Добри Христов.
Канада - Кана̀да (на английски: Canada, [ˈkænədə]; на френски: Canada, [kanad'a]) е най-голямата държава в Северна Америка, простираща се от Атлантическия океан на изток до Тихия на запад и до Северния ледовит на север.
Казахстан - Казахстан, официално Република Казахстан (на казахски: Қазақстан Республикасы) е република в централната част на Евразия.
Казанлък - Казанлъ̀к (до 1944 г. Казанлѫк) е град в централна България, административен център на едноименната община в област Стара Загора.
Катар - Катар (на арабски: قطر) е емирство в Близкия изток. Намира се на малкия полуостров Катар, на североизточния бряг на по-големия Арабски полуостров.
Каракачани - Каракачаните (остар. черновлънци,) на гръцки: σαρακατσάνοι, саракацани) са гръцкоговореща етническа общност, живееща основно в планините Пинд в Гърция и Източна Стара планина в България.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.