Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

каля̀

 

Тълковен речник

калиш, мин. св. калих, мин. прич. калил, св. – вж. калявам.

Българо-Английски речник

каля̀
= каля̀вам гл. temper, chill; прен. harden, steel, toughen; (приучвам, привиквам) habituate, inure (на to); ~ волята си steel/strengthen o.’s will;

~ се become tempered/hardened/steeled; harden, toughen; (физически) harden, become hardy.Подробна информация от Wikipedia

Каляри Калчо - Каляри Калчо (на италиански: Cagliari Calcio, кратка форма Каляри) е италиански футболен клуб от град Каляри, остров Сардиния, състезаващ се в Серия А.
Каляри - Ка̀ляри (на италиански: Cagliari, на сардински: Casteddu, Кастѐдду) е град и община в Италия, административен център на провинция Каляри и регион Сардиния.
Каляо - Каля̀о (на испански: Callao) е най-голямото и важно перуанско пристанище. Градът е разположен на около 11 километра западно от историческия център на Лима и практически се е слял с перуанската столица, образувайки така най-голямата агломерация в страната.
Каля Зографова - Каля Зографова е български художник, живописец.
Каляри (провинция) - Каляри (на италиански: Provincia di Cagliari) е провинция в Италия, разположена в южната част на Сардиния.
Калята (Якоруда) - Калята (местно произношение на Калето) е късноантична и средновековна крепост, разположена в Западните Родопи, край град Якоруда, България.Крепостта е разположена на 3 km югозапано от Якоруда.
Калязин - Калязин (на руски: Калязин) е град в Русия, административен център на Калязински район, Тверска област.
Каляо (регион) - Каля̀о (на испански: Callao) е един от 25-те региона на южноамериканската държава Перу. Разположен е западната част на страната на Тихия океан.
Карета (превозно средство) - Карета или каляска е голяма затворена кола с четири колела в която са впрегнати два или повече коня. Управлявана е от кочияш, който седи отпред на висока седалка.
Каляри (пояснение) - Каляри може да се отнася за:
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.