Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

Кали

 

Тълковен речник

мит. В индийската митология - съпругата на бог Шива, богиня на подземното царство и отмъщението.

Подробна информация от Wikipedia

Кали - Кали може да се отнася за:
Калифорния - Калифорния (на английски: California) е западен щат в САЩ, чийто пощенски код е CA.
Калиакра - Калиакра (произнася се Калиа̀кра) е дълъг и тесен нос на българското северно черноморско крайбрежие, в най-югоизточната част на Добруджанското плато.
Кали (певица) - Галина Димитрова Иванова, по-известна като Кали, е българска попфолк певица.
Калиграфия - Калиграфия (от гръцки: κάλλος – „добър“ и γραφω – „пиша“) е изкуството на красивото писане. Съвременната дефиниция на калиграфската практика е „изкуството на оформяне на знаците по експресивен, хармоничен и майсторски начин“.Историята на красивото писане на ръка е неразривно свързана с историята на писмеността и почерка и се различава според писмените системи – различават се източноазиатска, арабска, еврейска, европейска и др.
Калининград - Калининград (на руски: Калининград; на полски: Крулевиец), по-рано (1255 – 1946) Кьонигсберг, е град в Русия, административен център на Калининградска област.
Калин Сърменов - Калин Николаев Сърменов (роден на 25 май 1963 г.) е български актьор. Той е съосновател на групите Контрол и Чувал чувал.
Калигула - Гай Цезар Германик (на латински: Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus; 31 август 12 – 24 януари, 41 г.), познат още като Гай Цезар или Калигула, е третият принцепс и римски император.
Калицивироза при котките - Калицивирусната инфекция по котките (на латински: Feline calicivirus, (FCV)), наричана още Калицивироза, Хрема по котките, е остропротичаща високопатогенна вирусна инфекция при представителите на семейство котки.
Калин Терзийски - Калин Терзийски е български поет, писател и сценарист.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.