Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

истѐрия

 

Тълковен речник

ж., само ед.
1. Спец. В медицината – нервно заболяване, проявяващо се с припадъци, повишена раздразнителност, със смях и сълзи. Болен от истерия.
2. Прен. Разг. Нервно състояние, в което човек не контролира поведението си. Изпадам в истерия. Довеждам до истерия.
• прил. истеричен, истерична, истерично, мн. истерични. Истерична жена. Истеричен смях.

Синонимен речник

(същ.) нерви, нервност, нервно състояние, раздразнителност
(същ.) нервна депресия, меланхолия, хипохондрия
(същ.) припадък, пароксизъм, пристъп, атака

Българо-Английски речник

мед. hysteria; hysterics
изпадам в ИСТЕРИЯ вж. истерика
тя е ИСТЕРИЯ she is hysterical
военна ИСТЕРИЯ a war scare

Подробна информация от Wikipedia

Истерия! - „Истерия!“ (на английски: Histeria!) е американски анимационен сериал, създаден от Том Рюгър. За разлика от други шоута на Warner Bros., замисълът на „Истерия!“ е не само да забавлява, а и да преподава история.
История - История (от гръцки: ιστορία – „проучване, познание, придобито чрез изследване“) е хуманитарна наука, занимаваща се с изучаване на миналото, фокусирана върху човека и неговите действия, състояния, мирогледи, социални взаимоотношения и организации от миналото до наши дни.
История на България - Историята на българските земи може да бъде условно разделена на 5 основни периода: Праистория, Античност, Средновековие, Османско владичество и Съвременна история.
История на САЩ - Историята на Съединените американски щати, страна в Северна Америка, започва още със заселването на континента преди 15 000 години.
История на Германия - Въпреки липсата на немска нация до 1871 г., историята на Германия започва далеч в ерата на германските племена.
История на Земята - Историята на Земята описва най-важните събития и фазите на цялостното развитие и на еволюцията, които са се състояли на планетата Земя след формирането ѝ.
История на Испания - Историята на Испания започва от праисторически времена и минава през периоди на възход и спад, през първата глобална империя – испанската, до съвременния демократичен период след управлението на Франсиско Франко.
История на Стара Загора - Историята на Стара Загора обхваща близо осем хилядолетия, като най-ранните находки са от епохата на неолита.
История на будизма - Историята на будизма обхваща периода от 6 век пр.н.е. до наши дни, започвайки с раждането на Буда Сидхарта Гаутама в Индийския субконтинент в Лумбини, днешен Непал.
История на Русия - Историята на Русия води началото си от историята на източните славяни и на угро-финските народи.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.