избира̀тел

 

Тълковен речник

избирателят, избирателя, мн. избиратели, м. Лице, което може да гласува или гласува при избори. Голям процент от избирателите не отидоха да гласуват.

Синонимен речник

(същ.) гражданин, поданик, данъкоплатец

Българо-Английски речник

elector
(гласоподавател) voter
събир. the electorate
списък на ИЗБИРАТЕЛите an electoral list

Подробна информация от Wikipedia

Избирателна система - Избирателната система или система на гласуване е метод, чрез който избирателите могат да направят своя избор между различни варианти на политически избори или референдум.
Избирателно право на жените - Избирателното право на жените или женски суфражизъм е правото на жените да гласуват и да бъдат кандидатирани на свободни демократични избори.
Избирателни райони в България - Избирателният район е вид териториална единица, използвана при организиране и провеждане на избори в Република България.
Избирателна колегия (САЩ) - Избирателната колегия на САЩ (на английски: Electoral College) се състои от електори, назначени от всеки щат, които формално избират президента и вицепрезидента.
Избирателна пропускливост - Избирателна пропускливост се отнася до качеството на биологична мембрана да пропуска само определени компоненти.
Предизборна кампания - Предизборна или избирателна кампания се наричат организираните публицистични и комуникативни опити на отделни кандидати или кандидатстващи организации да информират и мобилизират онази част от населението, имаща право на глас на парламентарни, местни или други избори, да гласуват за тях.
Берсеба (окръг) - Окръг Берсеба е един от шестте административни окръзи на намибийския регион Карас. Той се разпростира около окръжния си град и административен център град Берсеба.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.