Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ѝзба

 

Тълковен речник

мн. изби, ж. Мазе, зимник, обикн. на къща.
• Винарска изба. Предприятие, където се приготвя и се държи вино.

Българо-Английски речник

1. cellar, basement
2. (бордей) hovel, hole
3. (винарска) wine-cellar, vault

Подробна информация от Wikipedia

Изба - Изба (още мазе, маза, зимник и др.) е помещение в селска къща (в съвремието и в жилищен блок), където се съхраняват зимнина, компоти, алкохол (като вино, ракия и пр.), както и други предмети или инструменти от бита.
Избавление - „Избавление“ е третата стихосбирка на Иван Вазов, написана през 1878 г. Израз е на русофилските убеждения на Вазов и отразява духа на възрожденската епоха.
Избавление (филм) - Избавление (на английски: Deliverance) е американски драматичен трилър от 1972 година на режисьора Джон Бурман.
Катедрала „Спасение на нацията“ - Катедрала „Спасение на нацията“ (на румънски: Catedrala Mântuirii Neamului , произнася се Катедрала мънтуирии нямулуи) е православна катедрала, която се строи в румънската столица Букурещ.
Израел - Държавата Израел (на иврит: מְדִינַת יִשְׂרָאֵל) е съвременна частично призната държава в Близкия изток, югоизточната част на Средиземно море.
Избори в България - Избори в България са всички избори в България, на които чрез пряко гласуване на национално ниво се избират: парламентът (Народно събрание), президентът и представителите в Европейския парламент.
Изгаряне - Изгарянето (на латински: combustio) представлява увреждане на плътта или кожата и подлежащите ѝ структури, понякога съчетано с общи реакции от страна на организма, в резултат от действието на различни физични или химични фактори, като топлина, електричество, химикали, триене или радиация.
Избори за Европейския парламент в България (2019) - Изборите за Европейския парламент през 2019 г. в България се състояват на 26 май (неделя). Избрани са 17 членове на ЕП (евродепутати) от България.
Избирателна система - Избирателната система или система на гласуване е метод, чрез който избирателите могат да направят своя избор между различни варианти на политически избори или референдум.
Избори - Провеждането на избори е практика, използвана в демократичните държави, при която част от населението (гражданите на страната с избирателни права) избират свои представители в органите за управление на държавата.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.