Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

иглу̀

 

Тълковен речник

ср., само ед. Ледена къща у канадските ескимоси.

Българо-Английски речник

ice-house, igloo

Подробна информация от Wikipedia

Иглу - Иглуто е жилище с формата на купол, изградено от блокове сняг. Използва се от ескимосите.
Иглулик - Иглулик (инуктитут: ᐃᒡᓗᓕᒃ, изписване на английски език: Igloolik или Iglulik) е село в северната канадска територия Нунавут с население 1538 души според данни от 2006 г.
Игуасу (водопад) - Игуасу̀ (на португалски: Iguaçu; на испански: Iguazú) е името на водопади в Южна Америка. Думата „Игуасу̀“ означава „Голяма вода“, от индиански произход е и идва от племената тупи или гуарани.
Иглолистни - Иглолистните (Pinopsida) са клас семенни растения, единственият в отдел Pinophyta.
Иглика Трифонова - Иглика Иванова Трифонова е български кино- и театрален режисьор.
Иглика Василева - Иглика Илиева Василева е една от най-изтъкнатите литературни преводачки в България, известна с над 60 произведения, преведени от английски, сред които епохални заглавия като „Одисей“ на Джеймс Джойс, „Александрийски квартет“ на Лорънс Дърел, „Дни образци“ на Майкъл Кънингам или „Към фара“ на Вирджиния Улф.
Иглика - Иглика (Primula) е род обхващащ около 400-500 вида многогодишни тревисти растения от семейство Primulaceae, като голяма част от тях са хибриди.
Игуменица - Игуменѝца (на гръцки: Ηγουμενίτσα; на албански: Gumenica) е крайбрежен град и пристанище в северозападна Гърция.
Иглата - Иглата е връх в Мальовишкия дял на Северозападна Рила, България, с иглообразен вид. Висок е 2575 m. Принадлежи към общия масив на Двуглав, с който е свързан с тясна премка, от която в южна посока се спуска стръмен, на места отвесен улей.
Иглика (област Шумен) - Иглика е село в Североизточна България. То се намира в община Хитрино, област Шумен.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.