ибрѝк

 

Тълковен речник

глинен или меден съд с чучурка за поливане вода при миене на ръце и лице

Етимологичен речник

пер.-тур.

Българо-Английски речник

ablution pitcher/jug

Подробна информация от Wikipedia

Ибрик - Ибрикът (на турски: ibrik; арабски:إبريق, ибрик; персийски:آبریز, абриз от آب, аб със значение на вода и ریز, риз или съд за течности) е съд за вода, който наподобява кана или други съдове за вода с различни размери.
Ибрикчия - Това наименование е свързано с производството и използването на съд за вода от мюсюлманското население на Балканите и арабския свят.
Ибриктепе - Ибриктепе (на турски: İbriktepe) е село в Източна Тракия, Турция, вилает Одрин. Намира се в околия Ипсала, на 10 km североизточно от град Ипсала.
Ибрим - Ибрим (на иврит: עברים/עבריים) е етноним, използван в Еврейската Библия. Обикновено с него се обозначават израилтяните от времето преди Царството, когато те водят номадски живот, но в някои случаи името се използва в по-широк смисъл, включвайки финикийците или други групи, като шасу от навечерието на Бронзовия колапс.
Ифрикия - Ифрикия (إفريقية) е съвременното арабско название на Северна Африка.
Айброкс - „Айброкс“ е футболен стадион, разположен на южния бряг на река Клайд, район Айброкс, град Глазгоу. Това е стадионът, на който играе домакинските си срещи един от най-известните шотландски отбори – Глазгоу Рейнджърс.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.