Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

зоологически

 

Тълковен речник

зоологическа, зоологическо, мн. зоологически, прил. Който се отнася до зоология и зоолог. Зоологически изследвания.
• Зоологическа градина. Специално приспособено място за отглеждане на диви животни за показване; зоопарк.

Подробна информация от Wikipedia

Зоологическа градина (Ростов на Дон) - Зоологическата градина в Ростов на Дон е сред най-големите в Русия.
Зоологическа градина, Ереван - Зоологическата градина в Ереван (на арменски: Երևանի կենդաբանական այգի) е най-голямата зоологическа градина в Армения.
Зоологическа градина Шьонбрун - Зоологическа градина Шьонбрун е зоопаркът във Виена, разположен в парка на двореца Шьонбрун. Открит е през 1752 и е най-старият зоопарк в света.
Зоологическа градина (Минск) - Зоологическата градина в Минск е разположена в югоизточната част на града, по поречието на река Свислач.
Зоологическа градина Скопие - Зоологическата градина Скопие (на македонска литературна норма: Зоолошка градина Скопје) е създадена през 1926 г.
Зоологическа градина, Любляна - Зоологическата градина в Любляна (на словенски: Živalski vrt Ljubljana) е най-голямата зоологическа градина в Словения.
Софийски зоопарк - Софийският зоопарк (официално – Общинско предприятие „Зоопарк – София") е една от атракциите в София. Той е сред Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.
Класификация на животните - Класификацията на животните се изучава от науката систематика на животните (зоосистематика). Тя ги групира въз основа на сходства в устройството и произхода им.
Зоологическа философия - „Зоологическа философия или изложение на съображенията относно естествената история на животните“ (на френски: Philosophie Zoologique ou exposition des considérations relatives à l'histoire naturelle des animaux) е книга от 1809 година на френския натуралист Жан-Батист Ламарк.
Зоопарк - Зоопарк или зоологическа градина е място, където представители на диви животински видове са държани в плен и могат да бъдат наблюдавани от посетители.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.