Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

зодиа̀к

 

Тълковен речник

м., само ед. Небесен кръг с 12 съзвездия, всяко със свое име, по който Слънцето прави видимото си движение сред звездите. Знаци на зодиака.

Българо-Английски речник

zodiac
знаци на ЗОДИАКа signs of the zodiac

Подробна информация от Wikipedia

Зодиак - Зодиак е частта от небесната сфера намираща се непосредсвено под и над еклиптиката. Думата е с гръцки произход, като се използва и в по-широк контекст, включващ и други традиции.
Зодиак (сериен убиец) - Зодиак е псевдоним на сериен убиец, който действа в северна Калифорния в края на 60-те и началото на 70-те години на 20 век.
Зодиак (филм) - „Зодиак“ (на английски: Zodiac) е трилър на Дейвид Финчър, премиерата е на 2 март 2007 г. Филмът е по реални събития за разследване на сериен убиец в Сан Франциско, извършил 37 убийства за 12 години през 60-те и 70-те години.
Зодиак (хазартна игра) - „Зодиак“ (5 от 50 + 1 от 12, да не се бърка с носещата същото име моментна талонна игра) е игра, провеждана от Български спортен тотализатор ежеседмично.
Зодиакална светлина - Явлението зодиакална светлина се дължи на разсейването на слънчевата светлина от праховите частици, чиято концентрация е по-висока в орбиталната равнина.
Зодиак (водка) - Водка „Зодиак“ (на английски: Zodiac Vodka) е марка американска водка, произвеждана от картофи.
Зодиак (пояснение) - Зодиак може да се отнася за:
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.