Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

зайре

 

Тълковен речник

, само ед. 1. Всички видове зърнени храни, обикн. предназначени за животни. 2. Запаси от зърнени храни.

Подробна информация от Wikipedia

Зайре - За̀йре (на португалски: Zaire, произнася се по-близко до За̀йри) е една от 18-те провинции на Ангола, намираща се в северозападната част на страната.
Загреб - Загреб (на хърватски: Zagreb), предишно име Аграм (докато е в Австро-Унгария), е столицата на Хърватия.
Зареждане на батерии по индукция - Батерия е наложилото се на практика обобщено наименование за всички видове източници на ток без подвижни части.
Зарово - За̀рово (на гръцки: Νικόπολη, Никополи, катаревуса: Νικόπολις, Никополис, до 1927 година Ζάροβα, Зарова) е село в Гърция, част от дем Лъгадина (Лангадас), в област Централна Македония с 315 жители (2001).
Загребска катедрала - Загребската катедрала в Каптол е римокатолическа катедрала в Загреб. Тя е не само най-високата сграда в Хърватия, но и най-монументалната храмова сграда в готически стил на югоизток от Алпите.
Зайченцето бяло - „Зайченцето бяло“ е една от най-популярните български детски песни. Текстът е написан от Леда Милева, а музиката – от Петър Ступел.
Зарево над Драва - „Зарево над Драва“ е български игрален филм (военен, драма, приключенски) от 1974 година на режисьора Зако Хеския, по сценарий на Рангел Игнатов и Павел Вежинов.
Загребски университет - Загребският университет (на хърватски: Sveučilište u Zagrebu) е държавен университет в Загреб, Хърватия.
Загрей - Загрей (на старогръцки: Ζαγρεύς, „великият ловец“) е син на Зевс и Персефона. Литературният орфизъм го знае като „Първия Дионис“.
Зайцевидни - Зайцевидни (Lagomorpha) е разред растителноядни плацентни бозайници. Разпространен е в почти целия свят с изключение на отделни области, като Антарктика, Мадагаскар, Югоизточна Азия.Представителите на разреда са средни по размер бозайници.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.