жѐня

 

Тълковен речник

жениш, мин. св. жених и жених, мин. прич. женил и женил, несв.; кого. Правя някой да встъпи в брак – карам го или давам съгласие (за родител и под. ), съдействам; извършвам церемонията около брака. Баща и иска да я жени. Женя брат си.
• същ. женене, ср.

Синонимен речник

(гл.) оженвам, омъжвам, венчавам, бракосъчетавам
(гл.) свързвам по две, съединявам, съчетавам, комбинирам, чифтосвам, съешавам

Българо-Английски речник

marry, wed, give in marriage; unite/join in marriage
ЖЕНЯ дъщеря си marry/wed o.'s daughter (to s.o.); give o.'s daughter in marriage
ЖЕНЯ ce marry (за ), get married (to), take (s.o.) to wife, книж. wed (за s.o.)
юр. contract a marriage, enter the conjugal/matrimonial state
не се ЖЕНЯ remain single
ЖЕНЯ се за пари marry money/a fortune
ЖЕНЯт се помежду си they intermarry
ЖЕНЯ се за жена с по-ниско обществено положение marry beneath one

Подробна информация от Wikipedia

Желязо - Желязото е химичен елемент, метал, с атомен номер 26 и символ Fe (на латински: ferrum). Той е част от група 8 и период 4 на периодичната система, поради което се класифицира като преходен метал.
Желязна епоха - Желязната епоха е исторически период, характеризиращ се с широкото използване на желязо за изработването на инструменти и оръжия.
Женева - За кантона със същото име вижте Женева (кантон).Женѐва е град в Югозападна Швейцария и е главен административен център на едноименния кантон Женева.
Жена - Жената е човек от женски пол, за разлика от индивидите от мъжки пол – мъже. Думата „жена“ обикновено се използва за възрастни, зрели хора, а за децата и подрастващите най-често се използва думата „момиче“.
Женени с деца - „Женени с деца“ (на английски: Married… with Children) е американски ситком за едно мързеливо семейство (Бънди), което живее в Чикаго.
Женски национален отбор по волейбол на България - Женският национален отбор по волейбол на България представлява страната на международни състезания в спорта волейбол.
Женска полова система - Женската полова система (на латински: Systema genitalis feminina) е съвкупност от анатомични полови органи при животните и човека.
Женско първенство на България по футбол - Женското първенство на България по футбол е футболен турнир за определяне на шампиона на страната. Участие взимат всички официално регистрирани женски футболни отбори в България.
Жени Калканджиева - Евгения Калканджиева-Манова, известна и като Жени Калканджиева, е българска манекенка, „Мис България 1995“.
Женска еякулация - Женската еякулация е позната още като „женско изпразване“ или „скуърт“ (от английски: squirt – „пръскане“).thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.