Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

експозѐ

 

Тълковен речник

мн. експозета, ср. Кратко изложение по даден въпрос (обикн. устно).

Етимологичен речник

фр. expose — кратко изложение

Синонимен речник

(същ.) изложение, доклад, отчет, рапорт, реч

Българо-Английски речник

statement, report, memorandum; account

Подробна информация от Wikipedia

Експоненциална функция - В математиката, експоненциалната функция е тази функция, която е равна на собствената си производна. Бележи се с ex, където е е Ойлеровото число (равно приблизително на 2.718).
Експозиция (радиология) - Експозицията в радиологията е мярка за йонизиращата способност на лъчение във въздуха. Тя е един от начините за оценка на дозата на йонизиращите лъчения.
Експозиция (литература) - Експозиция (от лат. expositio) или въведение е началният елемент от сюжета на драматическа или епическа литературна творба, с който на читателя се разкриват времето, мястото и обстановката на творбата, дават се предварителни сведения за някои от главните действащи лица и отношенията между тях, и се подготвя сюжетната завръзка.
Експозиция (фотография) - Експозиция във фотографията се нарича общото количество светлина, което достига фотографската среда (фотографски филм или сензор за изображения) по време на процеса на снимане.
Експоненциален запис - Експоненциалният запис се използва за компактно изписване на много малки или много големи числа в десетичен вид.
Експозиция - Експозиция може да се отнася за:
Музикална експозиция - Експозѝция в музиката или музикално изложение (на латински: exposition; на италиански: esposizione) е част от музикалната форма, в която се съдържа първоначалното изложение на тематичния материал.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.