Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ев-

 

Тълковен речник

Първа съставна част на сложни думи със значение "добре, благо".

Подробна информация от Wikipedia

Европа - Европа е най-западният полуостров на Евразия, обикновено разглеждан като самостоятелен континент. Той граничи с Атлантическия океан на запад, Северния ледовит океан на север и Черно и Средиземно море на юг.
Европейски съюз - Европейският съюз (съкратено ЕС, Евросъюз) е международна организация, политически и икономически съюз между 28 европейски държави.
Еверест - Еверест (на тибетски: ་མོ་གླང་མ – Джомолунгма: „Богинята-майка на света“; на непалски: सगरमाथा – Сагарматха: „Високо в небесата“) е връх в Хималаите, най-високият от 14-те планински върхове осемхилядници, в Азия и на Земята.
Евреи - Евреите (на иврит: יְהוּדִים, йеудим; на идиш: ייִדן, иден) са последователи на юдаизма или по-общо, съставят еврейския народ (еврейската нация, известна още и като децата на Израел), етно-религиозна група, наследници на древните израилтяни.
Еволюция - Еволюция (от латинската дума evolutio, „разгръщане“, „разкриване“) е научен термин, с който най-общо се означава процес на растеж, промяна или развитие.
Европейско първенство по футбол 2016 - Европейското първенство по футбол 2016, наричано още Евро 2016, е 15-тото Европейско първенство по футбол организирано от УЕФА.
Евро - Евро (банков код: EUR, символ: €, мн.ч. евро
Европейска организация за ядрени изследвания - Европейската организация за ядрени изследвания (на френски: Organisation européenne pour la recherche nucléaire), съкратено ЕОЯИ или ЦЕРН (CERN), край Женева, Швейцария е най-голямата в света лаборатория по физика на елементарните частици.
Европа (магистрала) - Автомагистрала „Европа“ е автомагистрала в Западна България. Тя трябва да свързва София с гранично-пропускателния пункт на сръбската граница при Калотина, а от там с Ниш и Белград.
Европейско първенство по футбол 2020 - Европейското първенство 2020 е 16-тото европейско първенство по футбол, организирано от УЕФА. То ще се проведе в 12 града в 12 различни европейски страни от 12 юни до 12 юли 2020 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.