Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ду̀хов

 

Тълковен речник

духова, духово, мн. духови, прил.
• Духов музикален инструмент. Който издава звук след духане в него с уста.
• Духова музика. Музика за духов оркестър.
• Духов оркестър. Оркестър от духови музикални инструменти.

Българо-Английски речник

ДУХОВ инструмент a wind instrument
ДУХОВи инструменти wind
(дървена група) wood (wind)
(медна група) brass
ДУХОВ оркестър, ДУХОВa музика a brass

Подробна информация от Wikipedia

Духовен учител - Духовен учител е наименование на човек, който пряко или не пряко възпитава, обучава и наставлява друг човек или група от хора в учението на някоя (обикновено религиозна или свързана с религията) система от знание, вярвания и ритуали.
Духовенство - Духовенство е събирателен термин за означаване на социална група от лица, които са професионални служители в някоя религия.
Духовец - Духовец е село в Североизточна България. То се намира в община Исперих, област Разград.
Духове от бездната - „Духове в бездната“ (на английски: Ghosts of the Abyss) е документален филм от 2003 година, на носителя на „Оскар“ Джеймс Камерън.
Духовшчина - Духовщина (на руски: Духовщина) е град в Русия, административен център на Духовщински район, Смоленска област.
Духов оркестър Ботевград - Духовият оркестър в Ботевград е част от Народно читалище „Христо Ботев 1884“.Създаден е през 1969 г. от диригента Иван Нешков и група музиканти, обединени от любовта към изкуството на духовите оркестри.
Духовен зов - „Духовен зов“ с подзаглавие Периодичен лист за църковно-обществена и духовна просвета е български вестник, излизал от 1938 до 1944 година в Гара Пирин, България.
Петдесетница - Петдесетница (Петдесятница, Пятидесятница) или Ден на Света Троица, е голям християнски празник. Той прославя явяването на Светия Дух върху апостолите на 50-я ден след Възкресението (след Великден).
Богословски факултет (Софийски университет) - Богословският факултет е основно структурно звено в Софийския университет „Климент Охридски“ и самостоятелно висше училище в София.
Семинария - Семинарията е училище за подготовка на християнски свещеници или (в миналото) учители.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.