Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

дрѐмна

 

Тълковен речник

дремнеш, мин. св. дремнах, мин. прич. дремнал, св. – вж. дрямвам.

Синонимен речник

(гл.) дрямка, сън, полусън, просъница, сънливост

Българо-Английски речник

дрѐмна
= дрѐмвам гл. take/have a nap, have a snooze/a shut-eye/a snatch of sleep, close the eyes/eyelids.
= дря̀мвам гл. doze, nap, take a nap, have a doze/nap; разг. snooze, have a snooze.

Подробна информация от Wikipedia

Древна Гърция - Древна Гърция или древногръцка цивилизация е период в историята на Гърция, но и на източното Средиземноморие, който започва след края на бронзовата епоха и преминава в елинистическа епоха след смъртта на Александър III Македонски (323 г.
Дребна шарка - Дребна шарка, морбили или известна с народното име брусница е общо инфекциозно заболяване, което се характеризира с обща интоксикация, възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища, характерен макуло-папулозен обрив по кожата и усложнения от страна на дихателната система.
Древна Македония - Македония (на гръцки: Μακεδονία) е името на антично царство, възникнало според сведенията на гръцките хронисти през 640 г.
Древна Спарта - Древна Спарта (на гръцки: Σπάρτη – Спарти) е полис в Древна Гърция, на полуостров Пелопонес, намиращ се в подножието на планината Тайгет.
Дренаж - Дренаж е естественото или изкуственото премахване на повърхностни или подземни води от дадена област. Вътрешният дренаж на повечето селскостопански почви е достатъчно добър, за да се предотврати тежко заблатяване (анаеробни условия, които пречат на растежа на корените), но много почви се нуждаят от изкуствен дренаж, за да се подобрят добивите или за да се управляват водните ресурси.
Древна Атина - Древна Атина (на гръцки: Αρχαία Αθήνα) е полис в Атика, който от 5 век пр.н.е. заедно със Спарта играе водеща и определяща роля в историята на Древна Гърция.
Дребна пясъчна риба - Дребната пясъчна риба (Lithognathus mormyrus) е вид бодлоперка от семейство Sparidae. Видът не е застрашен от изчезване.
Дренък - Дренък или Дренок (изписване до 1945 – Дрѣнък, на македонска литературна норма: Дренак) е село в Северна Македония, в община Крива паланка.
Древна музика - Древната музика се развива в грамотни култури, заменяйки праисторическата музика.
Древна история на Камбоджа -
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.