до̀ба

 

Тълковен речник

ж., само ед. Период от време или час (обикн. от нощта). Късна доба.

Синонимен речник

(същ.) време

Българо-Английски речник

в потайна ДОБА in the dead of night
вж. в

Подробна информация от Wikipedia

Доба - Доба (на френски: Doba) е град в Чад и административен център на регион Източен Логон. Има население 25 650 (преброяване от 2008 г.).
Добановци - Добановци (на сръбски: Добановци) е град в община Сурчин, Белградски окръг, Сърбия.
Добавъчни органи - Добавъчни (адвентивни) органи се наричан органи у растенията, който се явяват на несвойствени за тях места.
Обогатена реалност - Обогатена реалност (на английски: Augmented reality) е област в информатиката, занимаваща се с комбиниране на данни от реалния свят с компютърно генерирани данни.
Воден нощник - Водният нощник (Myotis daubentonii) е вид дребен бозайник от семейство Гладконоси прилепи (Vespertilionidae).
Продължение (спорт) - Продължението в спорта е допълнителното време, назначено за определяне на победител след равен резултат при изтичане на редовното време.
Добрич - До̀брич (Толбухин в периода 1949 – 1990 г.) е град в Североизточна България, административен и стопански център на област Добрич и община Добрич.
Домашно куче - Кучетата (Canis lupus familiaris) са средноголеми бозайници, подвид на вълците (Canis lupus), опитомен още от зората на човечеството.
Дубай - Дубай (на арабски: دبيّ) е столицата и най-големият град на емирство Дубай от Обединените арабски емирства.
Домашна кокошка - Домашните кокошки (Gallus gallus domesticus) са подвид средноголеми птици от семейство Фазанови (Phasianidae), одомашнена форма на дивата банкивска кокошка (Gallus gallus).thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.