Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

дѝскос

 

Тълковен речник

мн. дискоси, (два) дискоса, м.
1. Спец. В църквата – метален поднос с кръгла форма, върху който се събират помощи.
2. Прен. Пари, събрани върху такъв поднос; помощ.

Българо-Английски речник

collection plate, collecting-plate

Подробна информация от Wikipedia

Дискова херния - Дисковата херния (разговорно и по-общо наричана дископатия) е състояние, засягащо гръбначния стълб, при което се разкъсва външния фиброзен пръстен (anulus fibrosus) на междупрешленните дискове и това позволява на меката централна част (nucleus pulposus) да се деформира и да навлезе в гръбначномозъчния канал, като притиска структурите, които се намират в него.Дисковата херния може да се получи на всеки диск в гръбначния стълб, но двете най-чести форми са цервикална (шийна) дискова херния и лумбал...»
Дискография на Куийн - Куийн (алтернативно изписване Куин, на английски: Queen) е британска рок-група създадена през 1970 година, една от най-успешните музикални групи на всички времена.
Дискография на Скорпиънс - Дискографията на германската рок група Скорпиънс се състои от 26 албума, от които двадесет студийни (включително един с Берлинския филхармоничен оркестър и един кавър албум), шест концертни (включително два акустични).
Дискография на Найтуиш - Това е дискографията на финландската метъл група Найтуиш (Nightwish)
Дискография на Авичи - Дискографията на Шведският диджей и композитор Авичи се състои от два студийни албума, четири И-пи (EP) албума, двадесет и четири сингъла, три като допълващ изпълнител, двадесет и три промо сингъла и двадесет и шест музикални видеоклипа.
Дискография на Лейди Гага - Дискографията на американската поп-изпълнителка Лейди Гага се състои от пет студийни албума, четири И-пи (EP) албума, седемнадесет сингъла, три от които като допълващ изпълнител, единадесет промо сингъла и единадесет музикални видеоклипа.
Дискография на Ариана Гранде -
Дискография на Николай Носков - Николай Носков е руски музикант, певец, композитор. Към 2017 година е издал общо петнадесет албума – четири албуми като част от различни групи, пет солови студийни албуми, пет компилации и два видеоалбуми.
Дискография на Преслава - Българската изпълнителка Преслава е издала седем студийни албума, три компилации, 2 видеоалбума и 62 видеокипа.
Дискография на Анелия - Дискографията на Анелия се състои от девет студийни албума , една компилация, два видеоалбума и 76 заснети видеоклипа.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.