Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

Диана

 

Тълковен речник

мит. Богиня на лова, луната и дивата природа в древен Рим (съответства на гръцката Артемида).

Подробна информация от Wikipedia

Диана (богиня) - Диана е римска богиня на лова. Придружена от диви животни, с лък и колчан стрели, бродела през гори и планини, заедно с планинските нимфи.
Диана Любенова - Диана Любенова Стоянова е българска актриса и телевизионна водеща.
Диана Габалдон - Диана Габалдон (на английски: Diana Gabaldon) е американска писателка, авторка на бестселъри в жанровете историческо фентъзи и паранормален любовен роман.
Диана Експрес - Диана Експрес е българска рок група, създадена от Митко Щерев през 1974 г. в град Ямбол. В периода 1974 – 1984 г.
Диана Дафова - Диа̀на Анаста̀сова Да̀фова е родена на 26 юли 1958 в София, в семейство на професионални музиканти. Майка ѝ Лиляна Дафова е народна певица, а баща ѝ Анастас Дафов е диригент на народни хорове и вокален педагог.
Диана Димитрова - Диана Димитрова е българска актриса, художник и писател. Известна е с ролята си на доктор Зорница Огнянова в сериала „Откраднат живот“.
Диана Гергова - Проф. д.и.н. ст.н.с. Диана Гергова е един от най-изтъкнатите български траколози и специалисти по тракийска археология.
Диана (бронепалубен крайцер, 1899) - Диана (на руски: Диана) е бронепалубен крайцер от 1-ви ранг на руския императорски флот, главен кораб на едноименната серия крайцери.
Диана Найденова - Диана Найденова е българска журналистка.
Диана (певица) - Диана Данаилова Александрова, по-известна само като Диана, е българска попфолк певица.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.