Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

дѐнем

 

Тълковен речник

нареч. През деня. Бухалът денем спи, а нощем ходи на лов.
• Денем и нощем. Постоянно, непрекъснато.

Синонимен речник

(нар.) през деня

Българо-Английски речник

by day, during the day, in the day-time
ДЕНЕМ я нощем day and night, night and day
ДЕНЕМ или нощем by day or night

Подробна информация от Wikipedia

Декември - Декември е името на дванадесетия, последен месец от годината според григорианския календар и има 31 дни.
Денъм Елиът - Денъм Мичъл Елиът, CBE (на английски: Denholm Mitchell Elliott) е британски филмов, театрален и телевизионен актьор, носител на шест награди „БАФТА“ и номиниран за „Оскар“.
Деноминация (финанси) - Деноминация във финансите означава преименуване на паричните знаци, придружено с намаляване на номиналната им стойност или заменяне на старите парични знаци с уедрени нови за опростяване на разчетните сметки.
Декемврийски преврат в БЗНС (1989) - Декемврийския преврат в БЗНС, известен и като земеделския 10-ти ноември, се нарича смяната на основните ръководители на БЗНС управлявали партията и държавата, съвместно с БКП, по времето на Тодор Живков.
Денерис Таргариен - Денерис Таргериън е литературен герой от поредицата на Джордж Р. Р. Мартин Песен за огън и лед, както и в телевизионната адаптация Игра на тронове, където ролята се играе от актрисата Емилия Кларк.
Деним - Деним (denim, според една от версиите – на френски: serge de Nîmes – тъкан от Ним) — груба, плътна памучна тъкан, от която Леви Щраус (Levi Strauss) ушил първите класически джинси.
Децемвири - Децемвири (лат.: decem viri - 10 мъже) се наричат 10-членни комисии в Древноримската република.
Денеб - Денеб е една от великолепните звезди в нашата галактика. Като звезда с видим магнитуд 1”, тя се нарежда на 19-то място в списъка на най-ярките звезди.
Декемврийски събития - Декемврийските събития или Декемвриана (на гръцки: Δεκεμβριανά) са въоръжен сблъсък в Атина в периода от декември 1944 г.
Ден на мъртвите - Ден на мъртвите (на испански: Día de Muertos) е празник в Латинска Америка и Мексико в първите два дни на ноември.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.