Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

дѐмон

 

Тълковен речник

и демон, мн. демони и демони, (два) демона и демона, м.
1. В християнската религия – зъл дух, дявол.
2. В древногръцката митология – божество, което влияе върху живота на хората.
3. Прен. Лош, проклет човек.

Синонимен речник

(същ.) сатана, зъл дух, дявол, звяр, бяс
(същ.) изверг, изчадие
(същ.) вампир

Българо-Английски речник

demon; fiend

Подробна информация от Wikipedia

Демон - Де́мон (от гръцки: δαίμον – „божество“) е свръхестествено и често зло същество, което е често срещано в религията, окултизма, литературата, художествените произведения, митологията и фолклора.
Демоните на Да Винчи - „Демоните на Да Винчи“ (на английски: Da Vinci's Demons) е британско–американски исторически фантастичен сериал, който представя една съвкупност от измислени събития от живота в най-ранната възраст на Леонардо да Винчи.
Демонология - Демонология е термин от Късното западно средновековие, използван като общо наименование на разнородни учения за демоните.
Демони (Наруто) - Тази страница е списък с демоните в анимето и мангата Наруто, създадени от Масаши Кишимото. Ние познаваме 9 демона познати като Бижуу (Bijuu).
Демонът на империята - „Демонът на империята“ е български 10 сериен телевизионен филм (приключенски, историческа драма) от 1971 година на режисьора Вили Цанков, по сценарий на Стефан Дичев.
Демоним - Демоним (от гръцки: δῆμος – „народ“ и ὄόνομα – „име“), жителско име или название на жителите е дума, която идентифицира жителите или местното население на дадено място и произлиза от името на това място.Например: българин за човек от България, швед за човек от Швеция или парижанин за човек от Париж.
Демон на Максуел - Демонът на Максуел е мисловен експеримент, представляващ привиден парадокс, свързан с втория принцип на термодинамиката.
Демонте - Демо̀нте (на италиански: Demonte, на пиемонтски: Demont, Демонт, на окситански: Demount, Демунт) е село и община в Северна Италия, провинция Кунео, регион Пиемонт.
Демонстрация (обществена проява) - Демонстрация е вид политически активизъм, израз на протест или подкрепа на дадена политическа идея, икономически проблем или социална кауза.
Демон (информатика) - В информатиката и по-специално Unix съвместимите системи демон се нарича програма работеща във фонов режим, изпълняваща определена служебна функция в системата, мрежата или предоставяща Интернет услуги.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.