Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

дѐлва

 

Тълковен речник

мн. делви, ж. Голям глинен съд, обикновено с две дръжки.

Синонимен речник

(същ.) гърне, кюп

Българо-Английски речник

(earthen) jar

Подробна информация от Wikipedia

Делва Касире Кумакойе - Делва Касире Кумакойе (роден на 31 декември 1949 г.) е сегашният министър-председател на Чад от 26 февруари 2007 г.
Делта на Дунав - Делтата на Дунав е най-голямата делта в Европа, ако не броим делтата на Волга. Площта ѝ е 3446 km ². Тенденцията е площта ѝ да се увеличава всяка година с 40 m ² морски наноси.
Делта-функция - В математиката, делта-функция (също δ-функция, функция на Дирак, или единична импулсна функция) е обобщена функция, въведена от физика Пол Дирак.
Деванагари - Деванагари (देवनागरी, на хинди се изговаря като [ˌd̪e:vən̪ɑːgəɾiː/], транслитерира се devanāgarī) е писменост тип абугида, използвана за няколко индийски езика, между които санскрит, хинди, маратхи, кашмирски, синдхи, бихари, бхили, конкани, бходжпури, както и непалски в Непал.
Дева (зодия) - Дева (на латински: Virgo) е шести знак от дванадесетте знаци в астрологията, свързан със съзвездието Дева.
Делавари - Делаварите (на английски: Delaware) са голям северноамерикански индиански народ, едно от най-известните индиански племена на Северна Америка.
Делауеър - Дѐлауеър (на английски: Delaware) е щат в САЩ, чийто пощенски код е DE, а столицата се казва Доувър. Делауеър е с население от 945 934 жители.
Делмарва - Делмарва е голям полуостров на източното крайбрежие на САЩ, който заема голяма част от Делауеър, източния бряг на Мериленд и източния бряг на Вирджиния.
Делта на Нил - Делтата на Нил (на арабски: دلتا النيل‎) е речната делта на територията на северен Египет (още: Долен Египет), образувана при вливането на река Нил в Средиземно море.
Делтаплан - Делтапланът е безмоторен летателен апарат от семейството на планерите.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.