Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

дегу̀

 

Тълковен речник

Дървесен плъх от семейство лъжливи плъхове.
Прилича на мишка, но няма нищо общо с тези гризачи по-близко е до роднините на морското свинче.

Подробна информация от Wikipedia

Дегу - Дегу (съкр. от лат. Octodon degus, което в превод означава "осмозъб") е гризач, който е разпространен най-вече в Чили.
Дегуса - „Дегуса“ (Degussa, акроним за Deutsche Gold- und Silber-Scheide-Anstalt) е международна корпорация специализирана в химията със седалище в Дюселдорф.
Дедукция - Дедукция произлиза от латинската дума deductio (извеждам, продължавам) и във философията означава извеждане на особеното и единичното от общото, както и схващане на единичния случай на базата на един всеобщ закон.
Дегроут - Дегроут (на английски: degrowth; на френски: décroissance) е политическо, икономическо и социално движение, основано върху екологична икономика, анти-консуматорски и антикапиталистически идеи.
Деултум - Деу̀лтум (на латински: Deultum) е римско селище в България. Територията на античния град Деултум се намира на около 10 километра западно от град Бургас, в посока Средец в землището на днешното село Дебелт.
Декупаж - Декупаж (decoupage) – от фр. в превод означава “изрязвам“ или казано с други думи изготвяне на колаж или хартиена апликация.
Деутерий - Деутерият е стабилен изотоп на водорода. Деутерият е естествен изотоп и се съдържа в океаните на Земята с приблизително съотношение един деутериев атом на 6500 атома нормален водород.
Денудация - Денудация е процесът на оголване на скалите от изветрелите материали (елувия), продукт на изветрянето и отнасяне на разрушения материал.
Догу Перинчек - Догу Перинчек (на турски: Doğu Perinçek) е турски политик и доктор по право, от 2015 г. е председател на Патриотичната партия.
Депутат - Депутатите или членовете на парламента това са представителите на гласоподавателите в парламента. В много страни с двукамарна парламентарна система, депутатът е член на долната камара на парламента, докато горната камара често има друго име - сенат и следователно различна титла за своите членове - сенатор.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.