Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

дворѐц

 

Тълковен речник

мн. дворци, (два) двореца, м.
1. Голямо и красиво здание, в което живее монархът с приближените си.
2. Двор2.
3. Голяма и красива сграда, която впечатлява с архитектурата си. Дворец на спорта.
• прил. дворцов, дворцова, дворцово, мн. дворцови. Дворцов готвач.

Синонимен речник

(същ.) палат, замък, сарай
(същ.) кралски двор

Българо-Английски речник

court, palace
ДВОРЕЦ на културата Palace of Culture
ДВОРЕЦ на пионерите Young Pioneers' Palace
в ДВОРЕЦа at court
в ДВОРЕЦа на at the court of
къща като ДВОРЕЦ a palatial house

Подробна информация от Wikipedia

Дворец - Дворецът е голяма жилищна сграда с представителни функции, която се използва за дом или резиденция на държавен глава или на друга личност с високо обществено положение.
Дворец на културата и науката - Дворецът на културата и науката (на полски: Pałac Kultury i Nauki; съкращениеː PKiN) е известна висока сграда във Варшава.
Дворец на културата и спорта - Дворецът на културата и спорта, наричан жаргонно Спортна зала, е многофункционален комплекс, разположен в центъра на Варна.
Дворец в Баня - Дворецът в Баня, наричан още Дворец „Къщата“ или Царска къща, е лятна царска вила в Баня, Карловско, област Пловдив.
Дворец на дожите (Венеция) - Дворецът на дожите (на италиански: Palazzo Ducale) е дворец във Венеция, построен в готически стил. Разположен е на брега на Венецианската лагуна, между нея и базиликата Сан Марко, в близост до пиаца Сан Марко.
Дворец на Диоклециан - Дворецът на Диоклециан (на хърватски: Dioklecijanova palača) е построен от римския император Диоклециан на 6 километра югозападно от античния Салона (днешен Солин, Хърватия), заемайки днес половината от Стария град в Сплит.
Дворец на Съветите - Дворецът на Съветите (на руски: Дворец Советов) е неосъществен грандиозен проект на съветското правителство, строителните работи по който се провеждат от началото на 1930-те до края на 1950-те години.
Дворец на Дарий в Суза - Дворецът на Дарий е дворцов комплекс в Суза, който е сред най-древните градове в света, столица на Ахеменидското царство.
Дворец Шандор - Дворецът Шандор (на унгарски: Sándor-palota) е сграда в крепостта Буда на площад „Св. Георги“, построена през 1806 г.
Дворец Модело - Дворецът Модело (на хърватски: Palača Modello), днес познат още и като Градска библиотека на Риека, е архитектурен паметник в Риека, Хърватия, построен в края на XIX век на мястото на разрушения през 1883 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.