дайрѐ

 

Тълковен речник

мн. дайрета, ср. Ударен музикален инструмент от опъната върху дървен обръч кожа с металически пластини или звънчета отстрани.

Българо-Английски речник

tambourine

Подробна информация от Wikipedia

Дайре - Дайрето е музикален перкусионен инструмент от групата на идиофонните инструменти. Състои се от обръч, кожа и зиловеПонякога той е съставен само от обръч и зилове.
Дойренци - До̀йренци е село в Северна България. Намира се в община Ловеч, област Ловеч.
Дайраго - Дайра̀го (на италиански: Dairago, на западноломбардски: Dairagh, Дайраг) е градче и община в Северна Италия, провинция Милано, регион Ломбардия.
Даръл Ларсън - Даръл Ларсън (на английски: Darrell Larson) е американски актьор.
Дарение - Дарението е договор, с който едно лице "дарител" прехвърля веднага и безвъзмездно нещо (вещ, пари, вземане) на друго лице "дарен", което го приема.
Дайсецу Тейтаро Судзуки - Дайсецу Тейтаро Судзуки е японски философ и психолог, виден популяризатор на дзен будизма. Професор по философия в университета Отани в Киото.
Дарение от Сутри - Дарението от Сутри е споразумение, постигнато в град Сутри от Луитпранд, крал на лангобардите, и папа Григорий ІІ през 728 г.
Даре - Дарѐ (на италиански: Darè, на местен диалект: Daré, Даре) е село и община в Северна Италия, автономна провинция Тренто, автономен регион Трентино-Южен Тирол.
Дайсецудзан - „Дайсецудзан“ (в превод от японски „Големите снежни планини“, по английската Система на Хепбърн Daisetsuzan) е национален парк в Япония.
Даре Анжир - Национален парк Даре Анжир (Дар-е Анжир, в превод от фарси „Смокинова порта“) е сравнително малък по площ национален парк в Иран.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.