Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

грознѝца

 

Тълковен речник

мн. грозници, ж. Пренебр. Грозна жена.

Българо-Английски речник

ugly woman, ill-favoured woman
разг, plain Jane

Подробна информация от Wikipedia

Гробница - Гробницата е архитектурно съоръжение, предназначено да съхрани останки от мъртъвци. Гробниците са изграждани от камък, тухли, дърво, а понякога са вкопавани в скали (скални гробници).
Гробница на Макриди бей - Гробницата на Макриди бей (на гръцки: Τάφος του Μακρίδη Μπέη), известна и като Лъгадинската гробница (Τάφος του Λαγκαδά), е древномакедонско погребално съоръжение, строено в началото на III век пр.
Гробница на Кир Велики - Гробницата на Кир II Велики, цар на Мидия, се намира в град Пасаргад, Иран.
Гробница на Хафез - Гробницата на Хафез, по-известна като Хафезие (на персийски: حافظیه), е разположена в град Шираз, Иран, където е и роден поетът Хафез.
Гробница на Хумаюн - Гробницата на Хумаюн (на урду: ہمایوں کا مقبرہ‎) е мавзолей на моголския владетел Хумаюн в Ню Делхи, столицата на Индия.
Гробница Γ (Лете) - Гробницата Г (на гръцки: Τάφος Γ) е древномакедонско погребално съоръжение, разположено в некропола на античния град Лете, в местността Дервент (Дервени) днес в Северна Гърция.
Гробница на Саади - Гробницата на Саади се намира в Шираз.
Гробница III (Лете) - Гробница III (на гръцки: Τάφος III) е късноантично погребално съоръжение, разположено в некропола на античния град Лете, в местността Дервент (Дервени) днес в Северна Гърция.
Гробница на Сципионите - Гробницата на Сципионите (лат.: Sepulcrum Scipionum) е построена за фамилията Сципионен от gens Корнелии през 280/270 пр.н.е.
Гробница на Цецилия Метела - Гробницата на Цецилия Метела (итал.: Tomba di Cecilia Metella) e античен паметник в Рим, импозантен монумент, намиращ се на третия километър на Виа Апиа.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.