грог

 

Тълковен речник

грогът, грога, мн. грогове, (два) грога, м.
1. Само ед. Гореща алкохолна напитка от ром или коняк, смесени с вода и захар.
2. Порция от тази напитка.

Българо-Английски речник

grog

Подробна информация от Wikipedia

Грог - Грогът е алкохолно питие, съставено от ром, коняк или водка и гореща вода или чай.
География - Географията (от старогръцки: γαία, земя и γράφω, графо, пиша) или остарелите думи землеописание, земеописание е наука, изучаваща пространственото разположение и измененията на природно-териториалните комплекси на планета Земя.
Географска координатна система - Географската координатна система е координатна система за описване (определяне) на положението на дадена точка от земната повърхност.
География на България - България е европейска, балканска, черноморска и придунавска държава. Тя е разположена в Югоизточна Европа, в североизточната част на Балканския полуостров.
Григор Димитров - Григор Димитров е български тенисист. Той е носител на шампионските титли на Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ през 2008 г.
Географска информационна система - Географска информационна система (ГИС) е информационна система за създаване, манипулиране, съхраняване, анализ и визуализация на географски обвързани (пространствени) данни (на английски: Geographic data and information).
Григор Пърличев - Григор Ставрев Пърличев е български възрожденец, учител, писател и преводач от Охрид.Пърличев е един от най-дейните участници в борбите за въвеждане на български език в училищата и черквите в града през 60-те години на XIX век.
Григориански календар - Григорианският календар (понякога наричан и Грегориански календар, „нов стил“) е съвременният международно признат светски календар, на който се основава и международният стандарт ISO 8601.
География на Бразилия - Една пета от площта на Бразилия се заема от част от Амазония – най-голямата низина на Земята, която обхваща басейна на най-дългата и пълноводна река Амазонка.
Гробаря - Марк Уилям Калауей (на английски: Mark William Calaway) е американски професионален кечист, по-известен под сценичния си прякор Гробаря, работещ във WWE (Световна федерация по кеч).thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.