Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

грана̀та

 

Тълковен речник

мн. гранати, ж. Спец.
1. Артилерийски снаряд с взривно вещество.
2. Ръчна бомба.
• прил. гранатен, гранатна, гранатно, мн. гранатни.

Синонимен речник

(същ.) гилза, патрон, снаряд

Българо-Английски речник

shell
парче от ГРАНАТА shell-splinter
ръчна ГРАНАТА a hand grenade
противотанкова ГРАНАТА an anti-tank grenade

Подробна информация от Wikipedia

Граната - Граната (на испански: Granada) е бойно тактическо средство (боеприпас), предназначено за поразяване на жива сила и военна техника на противника на близки разстояния.
Гранада - Грана̀да (на испански: Granada) е град в Югоизточна Испания, център на провинция Гранада в автономната област Андалусия.
Гранат - Гранатите са група минерали, различаващи се по състав, но имащи аналогична химична формула и еднакъв облик на кристалите си.
Гранатометна граната - Гранатометна граната – снаряд за стрелба от гранатомет. Получава името си от ръчната граната. Гранатометната граната заедно с метателния барутен заряд се нарича гранатометен изстрел.
Гранада КФ - Гранада Клуб де Футбол (на испански: Granada Club de Fútbol) е испански футболен клуб, който играе в Ла Лига.
Гранада (провинция) - Гранада (на испански: Granada) е провинция в Южна Испания, част от автономна област Андалусия. Граничи с провинциите Кордоба, Хаен, Албасете, Мурсия, Алмерия и Малага, както и със Средиземно море от юг.
Гранатомет - Гранатомет е огнестрелно оръжие, предназначено за поразяване на жива сила, бронирана и небронирана бойна техника, отбранителни съоръжения и др.
Гранада (Никарагуа) - Гранада (на испански: Granada) е град в централноамериканската държава Никарагуа. Административен център е на департамент Гранада.
Гранат (обсерватория) - Международната астрофизическа обсерватория „Гранат“ е бивша орбитална обсерватория на СССР (по-късно на Русия), разработена съвместно с Франция, Дания и България.
Гранада (департамент) - Гранада (на испански: Granada) е един от 15-те департамента на Никарагуа. Гранада е с население от 190 600 жители (2005 г.) и обща площ от 929 км².
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.