го̀зба

 

Тълковен речник

мн. гозби, ж. Ястие, манджа.
• същ. умал. гозбица, мн. гозбици, ж.

Синонимен речник

(същ.) ястие, готвено, манджа, ядене
(същ.) каша, порция
(същ.) блюдо

Българо-Английски речник

dish

Подробна информация от Wikipedia

Гонбад-е Кавус - Гонбад-е Кавус (на персийски: گنبد کاووس, на туркменски: Kümmet Gowuz) е град в северен Иран, в остан Голестам, администрациен център на шахрестан Гонбад-е Кавус и бахш Гонбад-е Кавус.
Гобабис - Гобабис е град, административен център на регион Омахеке в източна Намибия. Разположен е на протежението на главен път В6 и отстои на 200 km от Виндхук и на 110 km от границата с Ботсвана.
Голбал - Голбалът е колективен спорт за незрящи.На английски език наименованието е goalball. Играе се със звъняща топка, която тежи 1250 грама.Топката не е под налягане и е с дупки, за да се чуват звънчетата.
Гозалдо - Гоза̀лдо (на италиански: Gosaldo, на ладински: Gosàlt, Гозалт) е община в Северна Италия, провинция Белуно, регион Венето.
Михаил Горбачов - Михаил Сергеевич Горбачов (на руски: Михаи́л Серге́евич Горбачёв) е съветски политик, ръководил СССР от 1985 до 1991 г.
Горбак - Горбаг (или Горбак) е герой от "Властелинът на пръстените" на Джон Роналд Руел Толкин.
Горбатов - Горбатов (на руски: Горбатов) е град в Русия, разположен около река Ока в Павловски район, Нижегородска област.
Гозмар (род) - Гозмар (на немски: Gozmar) е франкска графска фамилия през 9 век на реките Едер и Вера в Северен Хесен, особено в територията на днешния Бад Вилдунген.
Госбанк - „Държавната банка на СССР“, широко известна със съкращението „Госбанк“ (на руски: Государственный банк СССР, Госбанк), до 1923 г.
Гозмар III (Цигенхайн) - Гозмар III (на немски: Gozmar III, * ок. 1130, † 26 юли 1184 в Ерфурт) е от 1168 до 1184 г. граф на Цигенхайн в Северен Хесен.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.