Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

гириз

 

Тълковен речник

Метална скара на отводнителни шахти за отичане на мръсната вода. Мръсен канал.

Подробна информация от Wikipedia

Гризачи - Гризачи (Rodentia) е най-многобройният разред в класа Бозайници. Това, което отличава гризачите от останалите бозайници, е наличието на силно развити зъби-резци, които нарастват постоянно.
Гризли - Мечката гризли (Ursus arctos horribilis) е подвид на кафявата мечка и е разпространена в западните райони на Северна Америка (предимно Аляска и западна Канада).
Гириндрасекар Босе - Гириндрасекар Босе е индийски психоаналитик, първи президент на Индийското психоаналитично общество (1922 – 1953).
Гризон - Гризонът (Galictis vittata) е вид бозайник от семейство Порови (Mustelidae).
Гризу - Гризу (още рудничен газ) е общо име за различните възпламеними газове, които се намират във въглищните мини.Газът е без цвят и без мирис и е много коварен за работниците в мините.Типично за гризу е съдържанието на над 70% метан.
Гризилевци - Гризилевци (на македонска литературна норма: Гризилевци) е село в източната част на Северна Македония, община Пробищип.
Гризолия - Гризолѝя (на италиански: Grisolia, на местен диалект Grisulia, Гризулия) е село и община в Южна Италия, провинция Козенца, регион Калабрия.
Гризиняно ди Дзоко - Гризиня̀но ди Дзо̀ко (на италиански: Grisignano di Zocco; на венециански: Grisignan, Грисинян) е малко градче и община в Северна Италия, провинция Виченца, регион Венето.
Гаризим - Гаризим (на иврит: הר ריזים; на арабски: جبل جرزيم) е планина в Палестина.
Гирия Прасад Койрала - Гирия Прасад Койрала (20 февруари 1925 - 20 март 2010) е непалски политик.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.