Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

газѐла

 

Тълковен речник

мн. газели, ж. Млекопитаещо тропическо животно, подобно на сърна, което има стройно тяло и умее да бяга бързо.

Българо-Английски речник

зоол. gazelle

Подробна информация от Wikipedia

Газели - Газелите (Gazella) са род антилопи от семейство кухороги (Bovidae). Те са много бързи животни и някои от тях могат да развиват скорости до 100 km/h или да се движат с постоянна скорост от 50 km/h.Живеят на стада и се хранят с по-лесно смилаеми растения и листа на дървета.
Газела доркас - Газела доркас (Gazella dorcas) е вид бозайник от семейство кухороги, живеещ в Северна Африка и Близкия изток.
Газела на Томсън - Газела на Томсън (Eudorcas thomsonii) е вид бозайник от семейство кухороги, живеещ в Африка. Числеността на вида наброява около 500 000 бр.
Газела на Грант - Газелата на Грант (Gazella granti) е вид газела от семейство Кухороги (Bovidae). Мъжката газела на Грант отбранява дръзко територия, обхващаща от 500 m до 2 km в диаметър, където живее неговият харем.
Газела на Пржевалски - Газелата на Пржевалски (Procapra przewalskii) е вид бозайник от семейство Кухороги (Bovidae). Видът е застрашен от изчезване.
Газела на Спик - Газелата на Спик (Gazella spekei) е вид бозайник от семейство Кухороги (Bovidae). Видът е застрашен от изчезване.
Дибатаг - Дибатаг (Ammodorcas clarkei, нарича се още Газела на Кларк) е африканска антилопа, единствен представител на род Ammodorcas.
Сахарска газела - Сахарската газела (Nanger dama) е вид бозайник от семейство Кухороги (Bovidae). Видът е критично застрашен от изчезване.
Сомалийска газела - Сомалийската газела още газела на Зомеринг (Nanger soemmerringii) е вид бозайник от семейство Кухороги (Bovidae).
Гизела Елснер - Гизела Елснер (на немски: Gisela Elsner) е германска писателка, родена в Нюрнберг в едробуржоазно семейство.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.