Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

вот

 

Тълковен речник

вотът, вота, мн. вотове, (два) вота, м. Решение, прието чрез гласуване. Вот на доверие. Вот на недоверие. Упражнявам вот. Изразявам вот.

Синонимен речник

(същ.) гласуване, гласоподаване, избор
(същ.) глас

Българо-Английски речник

vote
ВОТ на доверие/недоверие a vote of confidence/of nonconfidence

Подробна информация от Wikipedia

Вот на доверие (предаване) - „Вот на доверие“ е ТВ игра, излъчвана по bTV от 2004 до 2006 г. Предаването се излъчва всеки делник от 18:30 часа.
Вотрен - jak kolen – votren ..... Вотрен е персонаж от романите на френския писател Оноре дьо Балзак в поредицата Човешка комедия.
Вотчина - Во́тчина (в отчина, от думата „отец“, т.е. „владение от отца“) е поземлено владение, принадлежащо потомствено на феодал с право на продажба, залог, дарение.
Вот на доверие - При вота на доверие инициатор е правителството, подава се от министър-председателя и се иска от Парламента.
Вотиняско - Вотиня̀ско (на италиански: Vottignasco; на пиемонтски: Votignasch, Вотиняск) е село и община в Северна Италия, провинция Кунео, регион Пиемонт.
Вот на недоверие - Вот на недоверие е парламентарна процедура, при която парламентарната опозиция поставя на гласуване предложение за отстраняване на правителството.
Воткинск - Воткинск (на руски: Воткинск; на удмуртски: Вотка) е град в автономна република Удмуртия, Русия.
Воткински завод - Вотинският машинен завод е предприятие за производство на балистични ракети, разположено в град Воткинск, Република Удмуртия, Руска федерация.
Вотски език - Вотският език принадлежи към балто-финската група на угро-финското езиково семейство. Говори се от около 10 – 15 души живеещи по бреговете на река Луга в западната част на Ленинградска област (Русия).
Удмурти - Удмуртите (самоназвание удмурт, рус. (старо) вотяки, мар. одо марий, тат. арлар, чуваш. арсем) са народ, който живее в руската република Удмуртия и съседните ѝ области.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.