Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

волта̀ж

 

Тълковен речник

м., само ед. Електрическото напрежение, измерено във волтове. Висок волтаж.

Българо-Английски речник

voltage

Подробна информация от Wikipedia

Електрическо напрежение - Електрическото напрежение (
Волтаджо - Волта̀джо (на италиански: Voltaggio; на пиемонтски: Votagio, Вотаджо, на местен диалект: Otaggio, Отаджо) е село и община в Северна Италия, провинция Алесандрия, регион Пиемонт.
Волтаго Агордино - Волта̀го Агордѝно (на италиански: Voltago Agordino; на ладински: Oltach, Олтак) е село и община в Северна Италия, провинция Белуно, регион Венето.
Волта Мантована - Во̀лта Мантова̀на (на италиански: Volta Mantovana, на местен диалект: la Olta, ла Олта) е градче и община в Северна Италия, провинция Мантуа, регион Ломбардия.
Волтат - Волтат (на немски: Wohlthatmassiv; на английски: Wohlthat Mountains) е планински масив в Източна Антарктида, Земя кралица Мод, Бряг принцеса Астрид.
Волта (регион) - Волта (на английски: Volta) е регион в източната част на Гана. На изток граничи с Того. Името на региона идва от езерото Волта, част от което е разположена на територията на региона.
Волта (река) - Волта е река в Западна Африка и се влива в Гвинейския залив. Реката е рзделена на три части: Черна Волта, Бяла Волта и Червена Волта.
Волт-ампер - Волт-ампер (VA) е мерна единица, използвана за измерване на пълната мощност в електрическа верига, равна на произведението на средноквадратичното напрежение и ток.
Волт-амперна характеристика - Волт-амперна характеристика (ВАХ) се нарича графиката на зависимостта на тока (I) от напрежението (U) за даден елемент или за част от една електрическа схема.
Волт-ампер реактивен - Волт-ампер реактивен (var) е мерна единица, чрез която се изразява реактивната мощност в променливотокова система.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.