Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

войн

 

Тълковен речник

войнът, война, мн. войни, м. Воин.

Синонимен речник

(същ.) войник, военен, пълководец

Подробна информация от Wikipedia

Война - Войната представлява организиран насилствен конфликт, който се характеризира с изключителна агресия, сътресения в обществото и приспособяването към него, както и висока смъртност.
Война в Ирак (2003) - Войната в Ирак е името, използвано като описание за конфликта, състоял се през март и април 2003 на територията на Ирак.
Война и мир - „Война и мир“ е епически роман за руската история и общество, написан от Лев Толстой.
Война срещу тероризма - Войната срещу тероризма (на английски: The War on Terrorism) или Война срещу терора („War on Terror“ или „Global War On Terrorism“, GWOT) е международна военна кампания, ръководена от Съединените щати и Обединеното кралство с подкрепата на НАТО, както и на държави извън НАТО.
Война в Афганистан (1979 – 1989) - Войната в Афганистан (декември 1979 – февруари 1989) е военен конфликт на територията на Афганистан, един от етапите на гражданската война в страната, включващ присъствието на място на военен контингент съветски войски.
Война на Тройния съюз - Войната на Тройния съюз е военен конфликт в Южна Америка, състоял се в периода 1864 – 1870 г., между Парагвай и Тройния съюз на Аржентина, Бразилия и Уругвай.
Война в Персийския залив (1990–1991) - Войната в Персийския залив е конфликт между Ирак и обединените (коалиционни) сили на 34 държави, водени от САЩ.
Войнягово - Войнягово е село в Южна България. То се намира в община Карлово, област Пловдив.
Война на розите - Война на розите (1455 – 1485) се наричат поредица от граждански войни за престола на Англия между представители на родовете Йорк и Ланкастър.
Войната на таралежите (филм) - „Войната на таралежите“ е български 5-сериен (комедия, детски) филм от 1978 г. на режисьора Иванка Гръбчева
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.