Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

вѐктор

 

Тълковен речник

мн. вектори, (два) вектора, м. Спец. В математиката – величина с определена посока, графически изразявана във вид на линия.
• прил. векторен, векторна, векторно, мн. векторни.

Българо-Английски речник

мат. vector

Подробна информация от Wikipedia

Вектор - В математиката и физиката вектори се наричат елементите на линейните пространства. Най-често те се отъждествяват с координатните си представяния като наредени
Векторна графика - Векторна графика е метод за представяне на компютърни изображения, при което те се описват с помощта на математически формули, функции, вектори и други подходящи оператори.
Векторно произведение - Векторното произведение на два вектора
Векторен анализ - Векторният анализ е раздел от математиката, изучаващ векторите в две или повече измерения. Методите на векторния анализ намират най-голямо приложение във физиката и инженерните науки.
Вектор Арина - „Вектор Арина“ е 12 000-на зала за спортни и развлекателни мероприятия в Окланд, Нова Зеландия. Името ѝ идва от спонсора на залата, фирмата Vector Limited.
Вектор (биология) - В епидемиологията вектор е организъм, който сам по себе си не причинява болест, но разпространява зараза, като пренася патогени от един приемник към друг.
Векторно подпространство - Нека V е подпространство над тялото T. Ако W е подмножество на V, за което линейната комбинация на някакви вектори от W също е от W, то W е подпостранство на V.
Линейно пространство - Линейно пространство (или векторно пространство) в математиката е съвкупност от обекти (наричани вектори), които могат да бъдат умножавани с число или събирани.
Преместване (вектор) - Преместване е векторна физична величина задаваща позицията на едно тяло или материална точка, отчитана спрямо неговата начална позиция.
Виктория - Кралица Виктория (пълно име Александрина Виктория; 24 май 1819 г. -22 януари 1901 г.) е кралица на Обединеното кралство Великобритания и Ирландия от 20 юни 1837 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.