бя̀гство

 

Тълковен речник

мн. бягства, ср.
1. Тайно напускане на място, където не искам или съм заставен да бъда. Бягство от затвора. Опит за бягство.
2. Странене, отбягване, отдръпване. Бягство от проблемите.

Българо-Английски речник

flight
(от затвор) escape; jailbreaking, breakaway
воен. rout
(своеволно напускане) desertion
паническо БЯГСТВО stampede
обръщам в БЯГСТВО put to flight
спасявам се в БЯГСТВО run away, flee, escape
БЯГСТВО от действителността книж. escape, escapism

Подробна информация от Wikipedia

Бягство - „Бягство“ (на английски: Getaway) — американски екшън, копродукция с България и Великобритания с участието на Итън Хоук и Селена Гомес в главните роли.
Бягство от затвора - „Бягство от затвора“ (на английски: Prison Break) е американски сериал, дебютирал по Fox на 29 август 2005 г.
Бягство в Ропотамо - „Бягство в Ропотамо“ е български игрален филм (мюзикъл) от 1973 година на режисьора Рангел Вълчанов, по сценарий на Борис Априлов и Рангел Вълчанов.
Бягство от планетата Земя - Бягство от планетата Земя е американски компютърно-анимационен филм от 2013 година на студио Weinstein company.
Бягство от сенките - „Бягство от сенките“ (на чешки: Útek ze stínu) е чехословашки драматичен филм от 1959 година на режисьора Иржи Секуенс с участието на Франтишек Смолик, Лида Вендлова и Ярослава Адамова.
Бягство от свободата - Бягство от свободата (на американски английски Escape from Freedom) (на британски английски The Fear of Freedom) е книга от 1941 г.
Бягство от Абсолом - „Бягство от Абсолом“ (на английски: No Escape/Escape from Absolom) е американски научнофантастичен екшън филм от 1994 година на режисьора Мартин Кембъл, по сценарий на Майкъл Гайлин и Джоел Грос, базиран по едноименния роман „Пеналната колона“ на Ричард Херли.
Бягството на пилето - „Бягството на пилето“ (на английски: Chicken Run) американски анимационен филм от 2000 г.
Ескейпизъм - Ескейпизъм (на английски: escapism от escape – бягам, избягвам) или още бягство от реалността, е избягването на неприятни, скучни, тежки, страшни или банални аспекти от ежедневния живот.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.