бу̀чка

 

Тълковен речник

мн. бучки, ж.
1. Малка буца.
2. Твърдо късче с определена форма. Бучка захар. Бучка лед.

Синонимен речник

(същ.) подутина, издатина, гърбавина, буца, тумор
(същ.) съсирек

Българо-Английски речник

1. small lump
БУЧКА захар a lump of sugar
захар на бучки lump sugar
БУЧКА масло a pat of butter
2. мед. nodule

Подробна информация от Wikipedia

Бучка - Бучка е река в Северозападна България, ляв приток на Огоста.
Буч Касиди и Сънданс Кид - „Буч Касиди и Сънданс Кид“ (на английски: Butch Cassidy and the Sundance Kid) е американски пълнометражен игрален филм на режисьора Джордж Рой Хил, по сценария на Уилям Голдман, с участието на Пол Нюман и Робърт Редфорд.
Булка (гъба) - Булката, наричана още Булница, Яйченик и Ченушка (Amanita caesarea) е голяма и месеста базидиева гъба от род Мухоморка.
Бузкаши - Бузкаши (на персийски: بزکشی ; буквално – „дърпане на кози“) е централноазиатски спорт, при който играчите яздят коне и се опитват да вкарат гол с труп на коза или теле.
Букака - Букака се нарича резерват в Североизточна България.
Букан - Букан (на персийски: بۆکان) е град в Иран, провинция Западен Азербайджан. При преброяването от 2012 г.
Буката (градина) - 42.687881, 23.312832
Бачка - Бачка (на сръбски: Бачка, на унгарски: Bácska, на хърватски: Bačka, на словашки: Báčka, на русински: Бачка, на немски: Batschka) е историко-географска област, разделена между Сърбия и Унгария.
Бумки - Бумките (Bombina) са род дребни жаби, обикновено с дължина 4-7 cm. В миналото те са класифицирани в семейство Кръглоезични (Discoglossidae), но поради различия в морфологията, биологията и поведението са отделени в отделно семейство Бумкови (Bombinatoridae), заедно със сходния род Barbourula.
Булка - Булка или невеста се нарича жена или девойка, която встъпва в брак или с други думи която се омъжва. Веднага след сватбата и сключването на брака, жената се нарича младоженка въпреки че в някои места е прието да се нарича така и преди сватбената церемония.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.