брюнѐт

 

Тълковен речник

мн. брюнети, м. Мъж с черна коса и тъмни очи.

Синонимен речник

(същ.) чернокос, черноок, мургав, тъмен

Българо-Английски речник

dark-haired man

Подробна информация от Wikipedia

Брюнет (музика) - Брюнѐт(на френски: brunette)вид френска любовна песен,която се изпълнява на един или повече гласове.Има пасторален сюжет и е била широко разпространена през 17 век във Франция.През 18 век става популярна в цяла Европа и намира място в творчеството на много композитори.Жан-Филип Рамо я изолзва доста често в своите опери,като при него най-ясно е изразена мелодичната линия.Брюнета носи понякога фалшива простота и наивност,често весела шеговитост зад която обикновено се крие сериозна тематична линия...»
Бронетранспортьор - Бронетранспортьорите (БТР) са бронирани високопроходими бойни машини. Предназначени са за транспортиране на личния състав на мотострелковите (механизирани) части до бойното поле, за водене на бой от машината и за огнева поддръжка на тези части в периода на спешаването им, както и след това.
Брюне - Брю̀не (на норвежки: Bryne) е град в Южна Норвегия. Разположен е на около 5 km на север от брега на Северно море във фюлке Ругалан на 25 km южно от Ставангер.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.