Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

бръсна̀ч

 

Тълковен речник

мн. бръсначи, (два) бръснача, м. Специален остър нож за бръснене, какъвто обикн. използват бръснарите.

Българо-Английски речник

razor
(самобръсначка) safety razor
електрически БРЪСНАЧ an electric shaver/razor.

Подробна информация от Wikipedia

Бръснач - Бръснач е инструмент за бръснене, състоящ се от много остро метално острие, което се сгъва в дръжката си.
Бръснач на Окам - Бръсначът на О̀кам е най-разпространеното наименование на принципа за простотата в науката. Съгласно този принцип, от множеството теории, които обясняват един и същ проблем еднакво добре (ceteris paribus), за предпочитане е най-простата, т.е.
Бръснач на Ханлън - Бръснач на Ханлън (на английски: Hanlon's Razor) е твърдение за най-вероятните причини на човешките грешки: „Никога не търсете злонамереност в нещо, което може адекватно да бъде обяснено с глупост“ (на английски: Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity).
Бръснарницата (филм, 1894) - "Бръснарницата" (на английски: The Barbershop) е американски късометражен документален ням филм от 1894 година, заснет от режисьорите Уилям Кенеди Диксън и Уилям Хейс в студиото Блек Мария, намиращо се непосредствено до лабораториите на Томас Едисън в Ню Джърси.
Скинхедс - Скинхедс или Бръснати глави (на английски: skin – кожа, head – глава), разговорно скинове, скинари, е название на представители на младежка субкултура, появила се в Лондон през 60-те години.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.