Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

брей

 

Тълковен речник

междум.
1. За изразяване на възражение. Брей, ти ще ми кажеш!
2. С удължаване на гласната е – за израз на продължаващо учудване. Брей, видя ли какво щеше да стане! Влакът заминал, брей, какво ще правя сега!

Българо-Английски речник

1. (изненада) oh! dear me! my stars! well, I never! my!
2. бот. black bryony (Tamus communis)

Подробна информация от Wikipedia

Брей - Брей може да се отнася за:
Брейк данс - Брейк денс е наименование на оригиналния танц Breakin', получил известност в Бронкс сред младите пуерториканци и афроамериканци в края на 1960-те и началото на 1970-те години.
Брейзърс - Brazzers (произн. Брейзърс) е порнографска продуцентска компания със седалище в Монреал, провинция Квебек, Канада.
Брей (растение) - Брей (Dioscorea communis) е тревисто многогодишно растение с месесто грудесто коренище дълго 20-30 cm, широко 5-10 cm, с външен кафяв корков пласт и белезникаво слузеста сърцевина.
Брейзън Абът - Brazen Abbot (на български Брейзън Абът, в най-близък превод според фронтмена на групата Николо Коцев Похотлив абат) е рок група, основана във Финландия от българския китарист, продуцент и текстописец Николо Коцев.
Брейнтрий - Брѐйнтрий (на английски: Braintree, звуков файл за английското произношение [1]) е град в Югоизточна Англия, графство Есекс.
Брей Уайът - Брей Уайът (на английски: Bray Wyatt) е професионален кечист в Световната федерация по кеч (WWE). Той е патриархът на Семейство Уайът.
Брей (град) - Брей (на английски: Bray; на ирландски: Bré) е град в югоизточната част на Ирландия, графство Уиклоу на провинция Ленстър.
Брейниак - Брейниак: Гавра с науката е британско псевдонаучно телевизионно шоу. В европейските държави се излъчва по Discovery Channel.
Брейдафиорд - Брейдафиорд е фиорд в западната част на Исландия. Намира се между полуостров Вестфирдир на север и полуостров Снайфедлснес на юг, и представлява част от Атлантическия океан.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.