Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

бѝзнес

 

Тълковен речник

м., само ед.
1. Покупко-продажба като начин за спечелване на пари.
2. Стопанска или търговска дейност.

Синонимен речник

(същ.) сделка, търговия, гешефт

Българо-Английски речник

1. търг. business
2. profiteering

Подробна информация от Wikipedia

Бизнес - Бизнесът е организация, която работи за печалба за своите собственици. Локализацията на бизнеса е мястото, където бизнесът работи и е обвързан с лиценз в зависимост от вида на бизнеса.
Бизнес интелиджънс - Бизнес интелиджънс (БИ, известно още и като „бизнес разузнаване“ – БР) (на английски: Business Intelligence, BI) е „група техники и методи за придобиване и преобразуване на сурови данни в смислена и полезна информация с цел бизнес анализ“.
Бизнес консултиране - Бизнес консултирането представлява консултиране по въпроси, свързани със стопанско-финансовата, икономическата и финансовата дейност, стратегическо планиране, оптимизация на общото функциониране на компанията, въвеждане и развитието на бизнеса, изследването и прогнозирането на пазарите и търсенето, движението на цените и др.
Бизнес план - Бизнес планът е документ, обобщаващ намеренията на дадено предприятие за определено начинание. Бизнес плановете се използват за управление и планиране в рамките на предприятието, както и за да убедят външни организации, например банки или венчър капиталисти, да инвестират средства в начинанието.
Бизнес парк София - Бизнес Парк София (БПС) е най-големият офис парк на Балканите и първият в България.
Бизнесмен - Бизнесмен м.р. и бизнесдама ж.р. (от английски businessman, businesswoman, businesslady, от business – работа, занятие, служба и man – човек, мъж) е някой, който се занимава с управлението на бизнес, като собственик на търговско дружество (фирма) (т.е.
Бизнес етика - Бизнес етиката или още като корпоративна етика е форма на приложна етика или професионална етика, която изследва етическите принципи и моралните или етични проблеми, които възникват в бизнес средата.
Бизнес клуб УНСС - Бизнес клуб УНСС е съвместен проект на факултет „Международна икономика и политика“ в Университета за национално и световно стопанство и Студентския съвет при УНСС.
Бизнес модел - Бизнес моделът описва как една търговска компания генерира приходи и печалби и генерира стойност за даден бизнес.
Бизнес цикъл - Терминът бизнес цикъл (или икономически цикъл) се отнася до всеобхватните флуктуации в производството или икономическата активност, продължаващи няколко месеца или години.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.