бидѐ

 

Тълковен речник

мн. бидета, ср. Порцеланово седалище за измиване на половите органи.

Българо-Английски речник

bidet

Подробна информация от Wikipedia

Бидермайер - Времето на стила Бидермайер обхваща периода между 1815, годината на Виенския конгрес и Наполеоновите войни и 1848, годината на Европейските революции (виж Френска революция (1848), Италианска революция 1848/49, Германска революция 1848/49, Австрийска революция 1848/49 и Унгарска революция (1848-1849)).
Бидефорд - Бидефорд (на английски: Bideford) е малък пристанищен град в северната част на област Девън, Югозападна Англия, разположен на бреговата линия към Бристълския канал.
Бисер Киров - Бисер Христов Киров е български поп-певец, музикант, композитор, телевизионен водещ, режисьор, продуцент и дипломат.
Бихевиоризъм - Бихейвиоризъм (от английското behaviour – поведение) или по-рядко като бихейвиоризъм е метод в психологията, основаващ се на предпоставката, че поведението може да бъде изследвано и обяснено научно без да се познават вътрешните умствени състояния.
Бисексуалност - Бисексуалността е вид сексуална ориентация, характеризираща се с чувства на любов или сексуално влечение към представители и на двата пола, за разлика от хетеросексуалността и хомосексуалността.
Бадем - Бадемът, миндал, клепуш (Prunus dulcis) е вид дребно широколистно дърво от семейство Розови (Rosaceae).
Баден-Вюртемберг - Баден-Вюртемберг (на немски: Baden-Württemberg) е една от шестнадесетте федерални провинции на Германия.
Биело дугме - „Биело дугме“ (на сърбохърватски: Bijelo dugme) е една от най-известните рок групи в бивша Югославия. Неин лидер и основател е Горан Брегович.
Биенале на Венеция - Венецианското биенале (на италиански: La Biennale di Venezia) е културна организация (фондация), базирана във Венеция, както и наименование на събитието биенале, което тя организира и провежда.
Биенале - Биенале (произнася се [bi.enˈnaːle]) от италиански език: "Biennale", на английски език: "Biennial", в превод: „през година“ или „всяка втора година“, е събитие, което се провежда през година или на всеки две години.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.