бига

 

Тълковен речник

Двуколесна каруца, теглена от два коня.

Подробна информация от Wikipedia

Бига - Бига (на турски: Biga) е град в Западна Турция, вилает Чанаккале, регион Мармара. Градът е околийски център и община.
Бига (остров) - Бига е необитаем остров, част от групата на Шетландските острови.
Бигарело - Бигарѐло (на италиански: Bigarello, на местен диалект: Bigarel, Бигарел) е община в Северна Италия, провинция Мантуа, регион Ломбардия.
Бигаро Моро - Бигаро Моро е френски сорт череша, внесен в България от Полша през 1960 г. Стандартен сорт за България от 1965 г.
Бигаро Бюрла - Бигаро Бюрла е френски сорт череша, внесен в България през 1967 г. В България е разпространен основно в Кюстендилския район.
Бира - Бирата, наричана също пиво, е най-старата и най-консумираната алкохолна напитка в света и третата най-популярна напитка изобщо след водата и чая.
Биатлон - Биатлон (от гръцки - „двубой“) е вид зимен спорт, съчетаващ ски бягане със стрелба.
Бог - Бог е най-висша реалност в монотеистичните, а и някои политеистични религии (тук се разбира върховният Бог създател, където се използва и с главна буква), бог в политеистичните религии, и съответно богиня, за жените, са божествата в политеистичните религии.
Бианце - Бианцѐ (на италиански: Bianzè, на пиемонтски: Biansé, Биансе) е село и община в Северна Италия, провинция Верчели, регион Пиемонт.
Бича акула - Бича акула (Carcharhinus leucas) е голяма акула от разред Carcharhiniformes. Името бича акула идва от набитата им форма с широка, плоска муцуна и от склонността им да удрят с глава плячката си, преди да я нападнат.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.