ба̀скетбол

 

Тълковен речник

м., само ед. Спортна игра с топка между два отбора с по петима играчи, при която топката се хвърля с ръце, за да се вкара в специален кош, издигнат на определена височина.
прил. баскетболен, баскетболна, баскетболно, мн. баскетболни. Баскетболен отбор. Баскетболна топка.

Синонимен речник

(същ.) тенис, хандбал, волейбол

Българо-Английски речник

сп. basketball

Подробна информация от Wikipedia

Баскетбол - Баскетболът (от английски: basketball) е отборен спорт с топка, който се играе от два отбора с по 5 играчи на правоъгълно игрище с размери 28×15 m.
Баскетбол на летните олимпийски игри 1972 - Баскетболният турнир на летните олимпийски игри в Мюнхен през 1972 г. се провежда между 27 август и 9 септември 1972 г.
Баскетбол на летните олимпийски игри 2012 – женски турнир - Женският баскетболен турнир на Летните олимпийски игри 2012 в Лондон започна на 28 юли и завърши 11 август.
Баскетбол на летните олимпийски игри 2012 - Баскетболния турнир на Летните олимпийски игри 2012 ще се проведе в Лондон между 28 юли и 12 август. Състезанията ще се проведат в чисто новата 12,000 зала Баскетбол арена и в O2 Арена.
Баскетбол на летните олимпийски игри 2012 – мъжки турнир - Мъжкият баскетболен турнир на Летните олимпийски игри 2012 в Лондон започна на 29 юли и завърши 12 август.
Баскетбол в България -
Баскетбол Арена (Лондон) - Баскетболната арена за Летните олимпийски и параолимпийски игри през 2012 г. се намира в Олимпийския парк в Лондон.
3х3 - Баскетбол 3 на 3, официално наричан 3х3 от ФИБА, е форма на баскетбол която се играе на половин игрище и на един кош.
Шаблон:Баскетбол на летните олимпийски игри 2012 - Мъже Група B -
Шаблон:Баскетбол на летните олимпийски игри 2012 - Мъже Група A -thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.