бамбу̀к

 

Тълковен речник

мн. бамбуци, (два) бамбука, м. Високо и гъвкаво тропическо растение от рода на тръстиката със здрави и твърди кухи стъбла.
прил. бамбуков, бамбукова, бамбуково, мн. бамбукови. Бамбукови пръти.

Българо-Английски речник

бот. bamboo

Подробна информация от Wikipedia

Бамбук - Бамбукът (Bambuseae) е от групата на вечнозелените растения, семейство Житни. Родината му е Източна Азия и Южна Азия като са известни повече от 1600 вида.
Бамбукови лемури - Бамбуковите лемури (Hapalemur) са род полумаймуни от семейство Лемурови. Както всички лемури се срещат само на остров Мадагаскар и на външен вид приличат на същинските лемури, но имат по-къса муцуна и заоблени, окосмени уши.
Бамбукова завеса - Бамбуковата завеса е евфемизъм на термина желязна завеса за Източна Азия.
Голяма панда - Голямата панда (Ailuropoda melanoleuca), наричана още бамбукова мечка и пъстра мечка, е чернобял бозайник от семейство Мечкови (Ursidae), който се среща в гористите местности в Западен и Централен Китай.
Китайска дървесна усойница - Китайската дървесна усойница, още бамбукова усойница (Trimeresurus stejnegeri) е вид змия от семейство Отровници (Viperidae).
Бабук - Бабук е село в Североизточна България. То се намира в община Силистра, област Силистра.
Панка Бабукова - Панка Стефанова Бабукова е българска учителка и политик от Българската комунистическа партия (БКП). През 1979-1981 година тя е първи заместник-министър на народната просвета с ранг на министър.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.