Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

аташѐ

 

Тълковен речник

мн. аташета, м. Лице от дипломатическа мисия, назначено да се занимава с определен кръг въпроси. Военен аташе. Аташе по печата.

Българо-Английски речник

attache
АТАШЕ по печата a press attache
военен АТАШЕ a military attache
АТАШЕ по културните въпроси a cultural attache

Подробна информация от Wikipedia

Арташес Минасян - Арташес Минасян (на арменски: Արտաշես Մինասյան) е арменски шахматист, гросмайстор от 1992 г.
Арташен (област Ширак) - Арташен (на арменски: Հարթաշեն) е село и община в Армения, област Ширак. Според Националната статистическа служба на Република Армения през 2012 г.
Арташесиди - Арташесиди е арменска царска династия. Династията води своето начало от арменската династия от ирански произход Ервандиди.
Алашевце - Алашевце или Алашевци (на македонска литературна норма: Алашевце; на албански: Allasheci, Алашеци) е село в Северна Македония, в община Липково, разположено в западните поли на Скопска Църна гора.
Атаме - Атаме е пречистен и осветен церемониален нож с черна дръжка(кама), който рядко се е използвал за рязане в материалния смисъл.
Арташес I - Арташес I (на арменски: Արտաշես Առաջին Բարեպաշտ; † ок. 150 пр.н.е.) е селевкидски стратег, основател на династията на Арташесидите и цар на Велика Армения.
Арташес II - Арташес II (на арменски: Արտաշես Երկրորդ) е цар на Велика Армения от 34 до 20 пр.н.е., той е най-възрастния син на Артавазд II.
Апа Шерпа - Апа Шерпа или често наричан Супер Шерпа е непалски шерпа алпинист, който заедно с Пурба Таши Шерпа дълго време държи рекорда за най-голям брой изкачвания на връх Еверест.
Атанерик - Атанерик (Athanerik) е познат като крал на остготите. През 300 г. обединява подобните племена (остготи и вестготи) под свое ръководство и основава първото Готско царство в югозападна Украйна и Русия.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.