Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

аспартам

 

Тълковен речник

Изкуствено получен подсладител (заместител на захарта).Познат под търговските имена Нутрасуит (NutraSweet), Canderel, Equal, Spoonful.
Европейският код на аспартама като хранителна добавка е Е951.Възможни са много странични ефекти, предимно предизвиква главоболие.

Българо-Английски речник

aspartame

Подробна информация от Wikipedia

Аспартам - Аспартамът е изкуствено получен подсладител (заместител на захарта). Представлява дипептид на аминокиселините аспарагинова киселина и фенилаланин.
Апартамент - Апартаментът е вид недвижимо имущество, част от сграда, чието предназначение е да служи за временно или постоянно жилище обикновено на семейство.
Апартаментът - „Апартаментът“ (на английски: The Apartment) е комедиен игрален филм, излязъл по екраните през 1960 година, режисиран от Били Уайлдър с участието на Джак Лемън, Шърли Маклейн и Фред Макмъри.
Апартаментът (филм, 1996) - „Апартаментът“ (на френски: L'Appartement) е френско-испанско-италиански романтичен филм от 1996 година на режисьора Жил Мимуни по негов собствен сценарий.В центъра на сюжета е млад мъж, който се опитва да намери жена, с която е имал връзка преди години, но попада на влюбена в него нейна приятелка.
Аспарагинова киселина - Аспарагиновата киселина (съкратено Asp или D е α-аминокиселина с химична формула HOOCCH(NH2)CH2COOH. Карбоксилния анион на дисоциираната киселина е известен като аспартат.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.