Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

а̀рфа

 

Тълковен речник

мн. арфи, ж. Струнен музикален инструмент като голяма триъгълна рамка, на който се свири, като се дърпат струните с пръсти.

Българо-Английски речник

harp
свиря на АРФА strike/play the harp; touch the strings

Подробна информация от Wikipedia

Арфа - Арфата е музикален инструмент от групата на струнните инструменти. Тя има струни, които лежат в равнина, разположена перпендикулярно към резонаторната кутия и се превеждат в трептение с пръсти.
Арфамусая (община) - Община Арфамусая (на френски: Arfamoussaya) е община (субпрефектура) в Централна Гвинея, регион Фарана, префектура Дабола.
Ариана Гранде - Ариана Гранде-Бутера (на английски: Ariana Grande-Butera) е американска актриса, певица и автор на песни.
Арда - Арда (антично име – Артеск (ос), средновековно име – Flum d'Arte – ст.фр.), е река в Южна България, област Смолян, област Кърджали и област Хасково и Североизточна Гърция (под името на гръцки: Άρδας Ардас), десен приток на река Марица.
Арабски протести (2010 – 2012) - Арабските протести (също се употребяват термините Арабска пролет, Панара́бска револю́ция и Вели́ка ара́бска револю́ция) са серия от демонстрации, протести и граждански войни в някои от арабските държави.
Арабски език - Арабският език (العَرَبِيَّة‎) е семитски език, говорен от около 225 000 000 души в Близкия изток и Северна Африка.
Арбанаси - Арбанаси е село в Северна България. То се намира в община Велико Търново, област Велико Търново.
Алфа Ромео - „Алфа Ромео“ (на италиански: Alfa Romeo) е италиански автомобилен производител част от групата Fiat от 1986 г.
Арабска азбука - Арабската азбука е писменост, използвана от множество езици в Азия и Африка, като арабски и урду. Тя се изписва от дясно наляво, с курсивен стил, и включва 28 основни букви.
Арабски халифат - Арабският халифа̀т е общото название на теократична арабско-мюсюлманска държава, възникнала в резултат от арабските завоевания през VII – IX век и оглавявана от халифи – „наместници“ на Мохамед, представляващи всички мюсюлмани и притежаващи пълната религиозна и политическа власт.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.