Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

артѝст

 

Тълковен речник

мн. артисти, м.
1. Изпълнител на роля в сценично произведение.
2. Човек на изкуството; майстор.
3. Прен. Човек, който умее да се преструва.
• прил. артистичен, артистична, артистично, мн. артистични.

Българо-Английски речник

1. actor
ocт. рlауеr
разг., шег. mummer
заслужил АРТИСТ an honoured aitist
оперен АРТИСТ an opera singer
3. пpeн. (майстор) past master, expert, artist(e)

Подробна информация от Wikipedia

Артист (пояснение) - В българския език артист може да се отнася за:
Артистът - Артистът (на английски: The Artist) е френска трагикомедия от 2011 г. режисирана от Мишел Азанависиюс, с участието на Жан Дюжарден и Беренис Бежо.
Актьор - Актьорът (женски род актриса, синоними артист, артистка) е човек, който играе или изпълнява роля в актьорска продукция.
Фигурно пързаляне на ролкови кънки - Фигурното пързаляне на ролкови кънки (срещано и като артистичното ролково пързаляне) е спорт, подобен на фигурното пързаляне, но върху дървен или пластмасов под, където състезателите се пързалят с ролкови кънки вместо зимни кънки.
Аристотел - Аристотел (на старогръцки: Ἀριστοτέλης, [aristotélɛːs]) е древногръцки философ и учен, един от най-големите гении на Античността и е наричан „Баща на науката“.
Аристокрация - Аристокрация (от гръцки: ἀριστεύς, благороден произход, елит, и κράτος, власт, могъщество) или благородничество представлява най-висшата привилегирована класа в обществото, състояща се от знатни, благороднически семейства.
Аристид Бриан - Аристид Бриан (на френски: Aristide Briand) е френски политик и историк, 23 пъти министър, от които 18 пъти на външните работи.
Аристофан - За александрийския филолог вижте Аристофан от Византион.Аристофан (на старогръцки Ἀριστοφάνης) е древногръцки драматург, автор на комедии и един от най-ярките автори на политическа сатира, известен и като „Бащата на комедията“.
Аутистичен спектър - Разстройствата от аутистичния спектър са психични разстройства, които се проявяват в ранна детска възраст.
Аристокотките - „Аристокотките“ (на английски: The Aristocats) е американски анимационен филм на Уолт Дисни Анимейшън Студиос.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.