антра̀кс

 

Тълковен речник

мед. Инфекциозно заболяване, което у човека се проявява с хеморагично-некротични кожни лезии, предимно по ръцете. Рядко процесът може да се локализира в червата, белия дроб или да се развие сепсис. Източник на заразата са домашни и диви животни, които боледуват често от антракс.

Синонимен речник

сибирска язва, синя пъпка

Българо-Английски речник

мед. anthrax, wool-sorters' disease

Подробна информация от Wikipedia

Антракс - Антраксът (от старогръцки: ἄνθραξ – въглен; латинско име: Pustula maligna; на български известен и като синя пъпка, сибирска язва, въглен и злокачествен оток) е остро заразно заболяване, което се характеризира с тежка интоксикация.
Антракс (група) - „Антракс“ (на английски: Anthrax) е траш метъл група от Ню Йорк, САЩ.
Антракс (филм) - „Антракс“ е български игрален филм (драма) от 1990 година на режисьора Станислава Калчева, по сценарий на Георги Богданов.
Антракс (пояснение) - Антракс може да се отнася до:
Антракия - Антракия или Манас (на гръцки: Ανθρακιά, до 1927 година: Μάνες, Манес) е село в Република Гърция, дем Гревена, област Западна Македония.
Антракт - Антрактът (от френски: entracte, „между действията“) е прекъсване между частите на представление, като театрална пиеса, опера, концерт или филмова прожекция.
Антракт (филм, 1924) - „Антракт“ (на френски: Entr'acte) е френски експериментален филм от 1924 година на режисьора Рене Клер по негов сценарий в съавторство с Франсис Пикабиа.
Антракт (филм, 1987) - „Антракт“ е български игрален филм от 1987 година на режисьора Давид Шурулидзе.
Антракт (пояснение) - Антракт може да се отнася за:thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.